Har du en blogg, jobber med grafisk design eller driver et nettsted?

Da er dette for deg: Så mange bilder du behøver for én liten sum.

yay-11374746-digital

En nødvendighet

Jobber du med annonser, nettsider, har en blogg eller med noe annet der du har behov for bilder og rettighetene til å bruke dem? Selv om de fleste av oss vokser opp med at man tar det man trenger fra Internettet så er det ikke sånn at man bare kan bruke hva man vil. I all hovedsak skal man ha rettighetene til å kunne bruke et bilde, og dersom det skal brukes kommersielt er det enda viktigere at man har sikret seg lisensene som behøves for at det ikke skal oppstå problemer senere.

467812839

Når er sist gang du kjørte biceps-curl i bar overkropp på treningsstudioet?

Illustrasjonsfoto

Stock photos (norsk: illustrasjonsfoto) er bildedatabaser med tema-baserte bilder hvor du får rettighetene til bruk av bildene. De mest kjente tilbyderne er nettsteder som Getty, Thinkstock og Colourbox, men fleste av disse sidene har en tendens til å være dyre, og har også bilder som som ofte ikke samsvarer med realiteten. For eksempel kan du jo ta en kikk på bildet til høyre som er hentet fra et typisk nettsted for illustrasjonsfoto.

YAY Images

YAY Images er et Oslo-basert firma som har virkelig har noe stort på gang. De har laget en illustrasjonsfototjeneste som er enkel å navigere, ikke benytter seg av irriterende tidsbegrensninger på hvor mange bilder du kan laste ned om dagen, hvor du kun betaler for abonnement og kan laste ned så mange bilder du vil, har mer realistiske bilder, og i tillegg er det billig.

Altså, med overstående eksempel sier vi ikke at man ikke finner bilder av menn i bar overkropp på treningsstudio på YAY Images, men at bildene av de litt mer normale situasjonene er i overtall.

Så mange bilder du behøver

yay-6795364-digital

Litt mer normalt

YAY Images tilbyr flere forskjellige abonnementer, men hvis du for eksempel kun trenger bilder til nettsider eller en blogg koster det ikke mer enn $9.90 i månenden, tilnærmet lik 60 kroner. Da får du tilgang til mer enn 4 millioner bilder, og får ingen restriksjoner på hvor mange du kan bruke om dagen.

Se mer av hva YAY Images har å tilby her.

 

Legg igjen kommentar